Kuchnia

kulinarne

filet z kurczaka w ciescie nalesnikowym

Składniki :

3 pojedyncze filety z kurczaka,
2 łyżeczki wędzonej papryki,
2 łyżeczki curry,
pieprz,
sól,
1,5 szklanki mąki,
1 szklanka mleka,
2 jajka,
olej do smażenia.

Przygotowanie :

Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do miski. Posyp solą, pieprzem, papryką i curry. Wlej 2 łyżki oleju i dokładnie połącz składniki. Miskę włóż do lodówki na minimum 2 godziny.

Przygotuj ciasto naleśnikowe. Do miski wsyp mąkę. Wlej mleko i wbij jajka. Zmiksuj mikserem na gładką masę.

Kawałki kurczaka wrzuć do ciasta naleśnikowego. Wymieszaj całość tak aby ciasto dokładnie pokryło mięso. Smaż kawałki kurczaka w rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation