Kuchnia

⇒ RÓŻNOŚCI z DOBREJ KUCHNI » ☕️ …✽

Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - ugotuj.to
Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka
3-4 łyżki białego sezamu
1 jajko
po 3-4 łyżki mąki pszennej i bułki tartej
sól i pieprz
pół łyżeczki mielonej kolendry
olej do smażenia

Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - sposób przygotowania: Mięso umyj i oczyść. Pokrój na paski, najlepiej długości około 3-4 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 0,5 godziny. Sezam wymieszaj z bułką tartą w jednej misce, w kolejnej roztrzep jajko, a do jeszcze jednej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ulubionym sosem (najlepszy będzie słodko-kwaśny).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation