Kuchnia

sama słodycz

Owsiane muffinki z borówką i jabłkiem | Smaczny zeszyt

Owsiane muffinki z borówką i jabłkiem
Suche:
1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka pół na pół mąki razowej i białej
½ szklanki brązowego cukru
po czubatej łyżeczce cynamonu, sody i proszku do pieczenia
½ łyżeczki soli

Mokre:
3/4 szklanki mleka
¾ szklanki jogurtu naturalnego
¼ szklanki oleju
2 jajka

Dodatki:
starta skórka z ½ cytryny
szklanka borówki amerykańskiej
łyżka mąki
1 jabłko starte na tarce

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
W misce wymieszać suche składniki, w drugiej wymieszać mokre.
Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać. W osobnej misce wymieszać borówki z łyżką mąki, dodać do ciasta razem ze skórką z cytryny i tarty jabłkiem.
Nałożyć do form muffinkowych, piec 20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation