Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Przepis na: Makaron penne w sosie a`la bolognese

Składniki:

150 g makaronu penne
500 g mięsa mielonego (u mnie wołowe)
1/2 cebuli
1/2 papryki czerwonej
3 łyżki kukurydzy konserwowej
3 ząbki czosnku
400 g pomidorów z puszki
2 łyżki przecieru pomidorowego
1/2 łyżeczki oregano
1 łyżka kaparów Stovit
5 dag żółtego sera
Krok 1

Makaron gotujemy w osolonej wodzie.

Na patelni smażymy na małej ilości oleju pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się zeszkli, wtedy dodajemy mięso mielone, smażymy. Dodajemy przecier, pomidory z puszki, kukurydzę, kapary, paprykę, oregano, szczyptę soli, pieprzu, dusimy pod przykryciem.

Pod koniec dodajemy odcedzony makaron, startą mozzarellę, całość mieszamy. Gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation