Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

SŁOICZKI

surówka jak u chińczyka

1 kg białej kapusty
300 g marchewki
sól do smaku
zalewa
170 g cukru
130 g oleju rzepakowego
140 g octu

kapustę i marchew siekamy - u nas np. za pomocą obieraczki do warzyw
przekładamy do miski i solimy (można dopieprzyć do smaku)
wszystkie składniki na zalewę przekładamy do garnka i powoli zagotowujemy - ok 5-10 min
następnie postępujemy już tak samo
zalewą zalewamy kapustę
dokładnie mieszamy i przekładamy do słoików
odstawiamy do lodówki gdzie możemy przechowywać kilka dni - chociaż szczerze szybko znika :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation