Kuchnia

jedzonko-fantazje

Wielkanocny łosoś

SKŁADNIKI:

Składniki na 2 porcje:
100 gram łososia wędzonego,
3 łyżki twarożku,
1 płaska łyżka chrzanu ze słoiczka,
sól, pieprz do smaku,
cytryna do podania,
natka pietruszki do dekoracji,
oliwa z oliwek do podania


PRZYGOTOWANIE:

Twarożek przekładamy na talerz. Dodajemy do niego chrzan do smaku. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem i doprawiamy do smaku. Łososia wyjmujemy z opakowania i dzielimy na dwie części. Z każdej części formujemy w dłoniach rożek. Przygotowane rożki napełniamy chrzanowym twarożkiem. Łososiowe rożki układamy na talerzyki. Całość oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, polewamy oliwą, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki! Podajemy!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation