Kuchnia

obiady

Rożki mięsne do barszczu

Składniki na 12 sztuk:


12 rożków waflowych
250g fileta z kurczaka
250g mięsa drobiowego z rosołu
200g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz do smaku
Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy
Dodatkowo do panierowania:
2 jajka
Bułka tarta

Sposób przygotowania:

Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów.
Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do barszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation