Kuchnia

obiady

ZUPA ZIEMNIACZANA

1,3l bulionu
1 duża cebula
5 dużych ziemniaków
3 ząbki czosnku
60g kiełbasy
100g śmietany 18%
2 liście laurowe
3 kulki ziela angielskiego
majeranek
sos sojowy, biały pieprz

Ziemniaki pokroić w kostkę i obsmażyć w garnku z grubym dnem ok. 5 minut ciągle mieszając.

Dodać posiekaną cebulę i smażyć wszystko ok. 2 minut. Po tym czasie dodać czosnek pokrojony w plastry i smażyć wszystko aż do zeszklenia się cebuli, ciągle mieszając.

Ziemniaki z cebulą zalać bulionem. Dodać ziele i liście laurowe. Opcjonalnie dodać kiełbaskę pokrojoną w plasterki.

Dodać majeranek i poczekać aż smaki się przejdą. Wszystko gotować aż do momentu gdy ziemniaki będą miękkie.

Śmietanę zahartować gorącą zupą. Wlać do garnka. Wszystko doprawić sosem sojowym na słoność i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation