DIY - zrób to sam

wypieki

Składniki
4 jajka
1 szklanka cukru
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki wody
1 olejek migdalowy
3 łyżeczki kakao
Chcesz zobaczyć więcej? Wyłącz adblocka.
Sposób przygotowania przepisu:

Babka, która zawsze się udaje

1. białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę
2. Dodajemy zółtka, ciągle ubijając wsypujemy po trosze mąkę oraz proszek do pieczenia
3. Ciągle ubijając, zmniejszamy obroty miksera i wlewamy olej oraz wodę i na koniec olejek migdałowy. Miksujemy do osiągnięcia jednolitej masy.
4. blaszkę do pieczenia tzw. keksówkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. wlewamy ciasto zostawiając kilka łyżek.
5. do pozostałego ciasta dodajemy kakao i delikatnie mieszamy łyżką do osiągnięcia jednolitej masy. wylewamy przez środek wzdłuż blaszki, można "rysować" wzorki.
6. wstawiamy do pieca i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 30-40 minut w zależności od pieca. pieczemy do tzw. "suchego patyczka" Babka, która zawsze się udaje - PrzyslijPrzepis.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation