Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

słodkości

Od kuchni do kuchni: ODWRÓCONA KOSTKA KRÓWKOWĄ BEZ PIECZENIA

Składniki:
Blacha kwadratowa:
krakersy słone 1 opakowanie ( 200 gram )
herbatniki maślane 1 opakowanie (200 gram )

Masa I:
budyń smak krówkowy 2 opakowania
mleko 4 szkl.
masło 200 gram
cukier 5 łyżek
masa krówkowa w puszce 4 łyżki

Masa II:
krem tortowy smak krówka 1 opakowanie
mleko 300 ml.
masło 50 gram

Polewa:
mleczna czekolada 50 gram
mleko 4-5 łyżek


Sposób przygotowania:

1. Blachę wyłożyć folią spożywczą tak, aby potem ciasto łatwo wyciągnąć. Na dno blachy wykładać herbatniki.
2. Masa I: w garnku zagotować 3 szkl. mleka z cukrem. W reszcie mleka rozrobić budynie. Dokładnie wymieszać. Dodać do mleka. Mieszać tak długo, aż masa zgęstnieje. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Masło utrzeć na puszysto z masą krówkową. Stopniowo po łyżce dodawać budyń, ciągle miksując. Masa powinna być bez grudek i puszysta. Tak przygotowaną masę wyłożyć na herbatniki. Na to ułożyć krakersy.
3. Masa II: Do miski wlać mleko. Dodać krem tortowy i zmiksować na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Masło utrzeć na puszysto. Stopniowo dodawać krem, łyżka po łyżce. Krem wyłożyć na krakersy. A na krem wyłożyć herbatniki. Ciasto wstawić do lodówki na 1 h.
4. Po tym czasie wyciągnąć ciasto. Przyłożyć do dużej tacy i szybkim ruchem odwrócić. Z ciasta ściągnąć folię. W rondelku rozpuścić czekoladę z mlekiem. Wylać na całe ciasto. Wstawić do lodówki na całą noc.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation