Uroda

Dieta

(5) Facebook

PLACEK PASTERSKI ❗❗
❗TEGO JESZCZE NIGDY NIE PRÓBOWALIŚCIE - BĘDZIE HICIOR 😁
DANIE TAK BANALNIE PROSTE, SZYBKIE ALE WYJĄTKOWO PYSZNE .IDEALNE NA WEEKEND
DLA CAŁEJ RODZINY . BĘDĄ ZAJADAĆ I USZAMI KLASKAĆ 😁 IDEALNE NA IMPREZĘ RODZINNĄ ZASKOCZYCIE WSZYSTKICH
SKŁADNIKI:
➖ Olej kokosowy 30g
➖Mięso wołowo- wieprzowe 340 g
➖Cebula 160 g
➖Marchew 60g
➖Fasola szparagowa 100 g
➖Seler naciowy 100 g
➖Czosnek 3 ząbki
➖Sos pomidorowy 70 ml
➖Sól,pieprz, rozmaryn, tymianek 5 g
➖Chili ( jeśli ktoś woli pikantne)
GRATINÉ
➖Kalafior 230 g ( pokrojony w kostkę )
➖Masło 70 g
➖Ser cheddar 230 g
➖Sól
Krok 1
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni .
Rozgrzać olej dodać mięso, cebulę, marchew, fasolę, seler ( Pokrojone w drobniejszą kostkę)
Fasolka szparagowa pokrojna na pół ciach ! Wszystko podsmażyć 10 min ,aż mięso się zarumieni a warzywa zmiękkną
Dodać czosnek zioła ,oraz sos pomidorowy.Wymieszać i przelać do naczynia żaroodpornego wysmarowanego ,oliwą
Krok 2
Kalafiora zblendować tak aby pozostały grutki, wielkości ziarnek ryżu, dodać masło,tarty ser i sól wszystko wymieszać . Całość przełożyć na nasz Placek .Piec 30 minut .
PORCJE 4 ( 1 PORCJA )
KCL 611 B: 40,5 T:45,5 W:10,0
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation