Kuchnia

coś z mięsa

Karkówka marynowana na grilla - przepis składniki i przygotowanie -Przepis

8 dużych plastrów karkówki
2 łyżki musztardy rosyjskiej
2 łyżki musztardy francuskiej
10 łyżek oleju
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 łyżki ostrego keczupu
łyżka tymianku
łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
sól
pieprz

W misce wymieszaj obie musztardy, 5 łyżek oleju, tymianek, szczyptę soli i pieprzu.
Włóż 4 plastry mięsa.
W drugiej misce połącz koncentrat z keczupem, resztą oleju, solą i papryką.
Włóż resztę mięsa, marynuj 3 godz.
Grilluj po 10 minut z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation