Kuchnia

kuchnia

Łódeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem
gotowe ciasto francuskie1 opak
pierś z kurczaka400 g
Przyprawa do ziołowego kurczaka Knorr bez dodatku soli3 łyżki
pieczarki100 g
ser żółty tarty100 g
żółtko1 szt
cebula1 szt
natka pietruszki (posiekana)
czosnek ząbki1 szt
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
sól1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do ziołowego kurczaka. Rozgrzać patelnie i usmażyć.
Krok 2
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Gdy woda odparuje dodajemy usmażonego kurczaka oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty. Nakładamy na środek dwie łyżki farszu i zlepiamy ze sobą końce po obu stronach. Posypujemy tartym serem.
Krok 4
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Krok 5
Ciasto smarujemy żółtkiem i pieczemy przez 20 minut.
DODAJ NOTATKĘ
recipe.user.name
Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieść w lodówce.

Tagi:
przystawki
kurczak
przekąski na imprezę
dania na ciepło na karnawał
instagram
przepisy influencerów
zimowe smaki


Przyprawa do ziołowego kurczaka Knorr bez dodatku soli
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation