Kuchnia

MIĘSA I WĘDLINY PASZTETY

Meksykańskie polędwiczki
Mięso, które rozpływa się w ustach. Tak przyrządzone polędwiczki są idealne na każdą okazje. Przyrządzam je bardzo często, ponieważ zawsze smakują wyśmienicie. Moja rodzina pokochała ten smak od pierwszego kęsa. Posmakuj i przekonaj się Sam.
8 porcji
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 polędwiczki wieprzowe
• Sól
• Pieprz
• Olej do smażenia
Składniki na sos:
• 10 łyżek ketchupu pikantnego
• 6 łyżek soku z pomarańcza
• 3 ząbki czosnku
• 3 łyżki koncentratu pomidorowego
• ½ łyżeczki majeranku
• ½ łyżeczki papryki ostrej
• Sól
• ½ puszki kukurydzy
Sposób przygotowania:
1. Mięso myję, osuszam kroję w plastry i delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie smażę na rozgrzanym oleju.
2. Na drugiej większej patelni na rozgrzanym oleju, smażę obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.
3. Wlewam ketchup, koncentrat pomidorowy, sok z pomarańcza,, wsypuję majeranek, paprykę ostrą i gotuję do chwili połączenia się składników. Kukurydze odlewam z zalewy i dodaję do sosu.
4. Mięso po usmażeniu zanurzam w sosie i dwie minutki gotuję.
5. Danie gotowe, podaję z ryżem.
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation