Kuchnia

kuchnia

Kalie mascarponowe nadziewane serkiem ze szparagowymi łodyżkami

SKŁADNIKI :
opakowanie mascarpone w okrągłych plastrach (u mnie z Lidla)
serek puszysty (u mnie łososiowy)
szparagi zielone (tyle ile plastrów sera)
Szparagi obcinamy około 5 cm od dołu. W garnku zagotowujemy wodę i na wrzątek wrzucamy szparagi. Na średnim ogniu gotujemy 10 minut. Odkładamy na druszlak, aby obciekły z wody i ostygły.

Na plasterek sera mascarpone nakładamy łyżeczkę serka puszystego i rozsmarowujemy zostawiając z jednej strony wolny biały margines. Na środku układamy szparaga tak, aby górna część była pręcikiem, a dolna łodyżką i delikatnie składamy z dwóch stron zlepiając oba boki.
W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi składnikami.

Kalie układamy np. tak jak ja na sałacie lub wg własnej fantazji na innym podkładzie.
Schłodzić przez około godzinę, aby sery dobrze się połączyły.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation