Kuchnia

Sałatkowo

Surówka z czerwonej kapusty i marchewki

https://kardamonowy.pl/surowka-z-czerwonej-kapusty-i-marchewki/
pół małej czerwonej kapusty
1 duża marchewka
1 duże jabłko
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
pół łyżeczki soku z cytryny
sól
pieprz  

Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, szatkujemy, wrzucamy do miski, porządnie ugniatamy (jeżeli nie chcecie sobie poplamić rąk, załóżcie rękawiczki, skubana potrafi nieźle zafarbować dłonie). Marchewkę i jabłko myjemy, obieramy, ścieramy na tarce na największych oczkach, dodajemy do kapusty. Dolewamy do tego jogurt, majonez i sok z cytryny, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum godzinę. Tak jak Wam napisałam we wstępie, surówka najlepsza jest na drugi dzień.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation