Kuchnia

PRZETWORY

Marynowane kurki

Składniki :
świeże kurki,
5 szklanek wody,
1 szklana octu 10%,
1 szklanka cukru,
2 łyżki soli,
gorczyca,
ziele angielskie,
pieprz czarny ziarnisty,
liście laurowe.
Przygotowanie :

Kurki dokładnie oczyść. W garnku zagotuj wodę i wrzuć grzyby na 5 minut alby się lekko podgotowały. Kurki odcedź i przelej zimną wodą. Wysyp na ręcznik papierowy.

Składniki marynaty wlej do garnka. Wsyp przyprawy cukier i sól. Zagotuj chwilę. Do wyparzonych słoików włóż kurki na 3/4 wysokości. Wlej marynatę wraz z przyprawami. Słoiki szczelnie zamknij i pasteryzuj 12 minut od chwili zagotowania wody.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation