Kuchnia

Kuchnia

Pierogi z ricottą i suszonymi pomidorami

Składniki
Ciasto:
- mąka pełnoziarnista - 250 g
- jajko - 1 szt
- olej - 1 łyżka
- ciepła woda - 100 ml
- sól - 1 łyżeczka

Farsz:
- suszone pomidory w oleju - 150 g
- ricotta - 150 g
- sól , pieprz - do smaku
Liczba porcji: 3
Czas przygotowania: 45 min.

sposób przygotowania
1
Sposób przyrządzenia: Z mąki , jajka , oleju , wody i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 15 minut. Pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z serkiem ricotta. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła. Napełniamy przygotowanym farszem. Sklejamy tworząc falbankę. Wrzucamy na wrzącą wodę i od chwili wypłynięcia gotujemy jeszcze 2-3 min. Podajemy przyrumienione na masełku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation