Kuchnia

na wieczór przy świecach

Fondue czekoladowe z truskawkami

Chcesz zaskoczyć gości oryginalnym deserem? Wystarczy zestaw do fondue, truskawki, ulubione owoce, orzeszki i wiórki do oprószania:

- 75 gram gorzkiej czekolady

- 75 gram mlecznej czekolady

- starta skórka z jednej pomarańczy

- mleko 80 ml

- likier pomarańczowy – 50 ml

dodatki:

- truskawki, banany, biszkopty, ananas, jabłko, gruszka, melon biały i żółty, wiórki kokosowe, posiekane migdały, orzechy itp

Do kociołka wkładamy pokruszoną czekoladę, wlewamy mleko, aż czekolada się rozpuści, następnie wlewamy likier pomarańczowy, owoce (oprócz truskawek) kroimy w kostkę, pokrojone owoce zanurzamy na szpadki i maczamy w czekoladzie.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation