Kuchnia

Pyszne obiady

SKŁADNIKI:

1 duża polędwiczka wieprzowa
1 szalotka
200 g kurek
100 ml śmietany 18 %
mąka
olej
sól
pieprz
bulion lub woda

A jak to zrobić:

Polędwicę umyć, oczyścić i pokroić w plastry o grubości około 3 cm.
Każdy plaster lekko rozbić przy pomocy własnej pięści.
Mięso z każdej strony oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać olej.
Plastry mięsa obtoczyć w mące i obsmażyć z dwóch stron.
Gdy mięso nabierze lekko złotego koloru, podlać całość bulionem lub wodą.
Dodać pokrojoną w piórka szalotkę i umyte oraz pokrojone kurki.
Całość dusić pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu mieszając.
Pod koniec sos zaprawić śmietaną i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation