Kuchnia

Kulinaria

Suflet czekoladowy z pleśniowym serem i pikantną konfiturą z jarzębiny
80 g ciemnej czekolady (53 proc. kakao)
2 jajka + 1 białko
1 łyżeczka cukru pudru
10 g sera Roquefort
2 łyżki konfitury z jarzębiny i papryczek chili

masło i cukier (do wysmarowania i wysypania foremki)

Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na pianę i utrwal cukrem pudrem. Dwie sufleciarki wysmaruj masłem i wysyp cukrem. Czekoladę połam, rozpuść, wymieszaj z żółtkami, do masy delikatnie wmieszaj pianę.

Przełóż do dokładnie wyścielonych cukrem sufleciarek, wciśnij w to kawałki sera i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 185 st. C na 15 minut. Konfiturę różaną podaj obok na łyżeczce lub delikatnie wsuń pod wierzch sufletu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation