Kuchnia

Przepisy

Roladki Gyrosowe

Składniki:

· 1 kg schabu

· 40 g kukurydzy konserwowej

· 2 ogórki konserwowe

· 1 papryka czerwona

· 1 łyżka majonezu

· 1 łyżka ketchupu pikantnego

· 2 jajka całe

· Bułka tarta do panierki

· Olej do smażenia

· Pieprz

· Sól

Sposób przygotowania:

1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry i rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą.




2. Paprykę myję, usuwam nasiona i drobno kroję. Ogórki kroję w kostkę a kukurydze odlewam z zalewy. Warzywa przekładam do miseczki, dodaję majonez oraz ketchup. Dokładnie mieszam. Gotowy farsz nakładam po łyżce na środku każdego kawałka mięsa.











3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.













4. Smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

5. Roladki gotowe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation