Kuchnia

Coś smacznego

RAZOWE PENNE Z CIECIERZYCĄ:

- 200 g razowego makaronu penne
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała puszka ciecierzycy
- 1 mała puszka pomidorów
- 4 gałązki tymianku
- pół papryczki chilli
- oliwa
- sól, pieprz

Pokroić paprykę i cebulę w kostkę. Drobno posiekać chilli i czosnek. Rozgrzać patelnię i wrzucić warzywa. Mieszać żeby nie przypalił się czosnek ani cebula. Jak warzywa zmiękną, dodać odsączoną z zalewy ciecierzycę. Dodać pomidory, doprawić solą, pierzem i listkami tymianku. Dusić aż smaki się przegryzą. Dodać makaron ugotowany makaron. Podawać posypane listkami tymianku.
tradycyjne danie liczy 700 kcal, nasza wersja 400 kcal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation