Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciastka dietetyczne dyniowe, bez mąki i białego cukru
SKŁADNIKI:
500 ml musu z dyni (ugotowałam dynię, odcedziłam dobrze i zmiksowałam blenderem na mus)
2 jajka
4 łyżki oliwy z oliwek (użyłam MONINI extra vergine)
2 łyżeczki aromatu waniliowego
1 szklanka mielonych orzechów
1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
3/4 szklanki płatków owsianych górskich
1/2 szklanki otrębów pszennych
1/2 szklanki otrębów pszennych granulowanych truskawkowych Kupiec
3 łyżki siemienia lnianego
3 łyżki pestek słonecznika
1/2 szklanki cukru brzozowego (zamiennie: fruktoza, stewia)


W wysokim naczyniu wymieszaj mus z dyni, jajka, aromat i oliwę z oliwek.
Wszystkie suche składniki wrzuć do dużej miski i wymieszaj. Połącz zawartość obu naczyń i dokładnie wymieszaj - najlepiej drewnianą łyżką (bez użycia miksera).
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i łyżką nakładaj ciastka, lekko spłaszczaj.
Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 minut.
Poczekaj aż ciastka trochę przestygną i zdejmij z blaszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation