Kuchnia

Soczewica,fasola ,groch

Pasztet z fasoli białej, cząbru i pieczarek



Składniki:
Fasola biała sucha 1.5 szklanki
Pieczarki 1kg
Płatki owsiane 6 łyżek
Cebula 3szt
Jajka 4szt
Sól, pieprz, olej
cząber,
ostra papryka,

Przygotowanie:
Fasolę moczymy przez noc, gotujemy do miękkości. Cebulę kroimy i przesmażamy na oleju. Pieczarki przesmażamy na drugiej patelni doprawiając je pod koniec smażenia solą. Smażymy do momentu aż odparuje sok, który puszczają w trakcie. Fasolę miksujemy wraz z przesmażoną cebulą, przesmażonym pieczarkami, dodajemy to masy cząber, ostrą paprykę, płatki owsiane oraz jajka. Wszystko razem dokładnie mieszamy i wykładamy do wysypanej bułka tartą blaszki. pieczemy około 40 minut w temp. 180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation