Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Soczewica,fasola ,groch

Biała fasola w miodzie z rozmarynem, składniki:1/2 szklanki białej fasoli, 1/2 szklanki jasnego miodu albo syropu z agawy, sok z jednej cytryny, 3 spore gałązki rozmarynu, oliwa, świeżo mielony pieprz i sól; przygotowanie: dzień przed przygotowaniem fasolę namoczyć w dużej ilości wody, zostawić na noc; następnego dnia fasolę odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować do miękkości; kiedy fasola będzie gotowa w małym rondelku zagotować miód, sok z cytryny i rozmaryn; gotować przez 3-4 minuty na najmniejszym ogniu; w międzyczasie na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć fasolę przez 3-4 minuty. Powinna mieć złotą, lekko chrupiącą skórkę; fasolę nałożyć na talerze albo do dużego półmiska i zalać miodowym sosem, posypać obficie świeżo mielonym czarnym pieprzem i oprószyć solą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation