Kuchnia

JEDNOGARNKOWE

moje pasje: DANIA JEDNOGARNKOWE
Leczo
Składniki:
2 duże cebule
5-7 pomidorów dojrzałych
2 średnie cukinie
4-5 papryk w różnych kolorach
kawałek boczku
kiełbaski wieprzowe
sól, pieprz
czerwona słodka papryka
rozmaryn
zioła prowansalskie
1/2 l bulionu drobiowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
cebulka dymka


Boczek i kiełbaski pokroić w kostkę i podsmażyć. Zdjąć z ognia. Cebule pokroić w piórka i również podsmażyć. Zdjąć z ognia. Cukinie umyć i pokroić w półtalarki- podsmażyć. Papryki obrać, pokroić w piórka i również podsmażyć. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, wykroić twardy środek i pokroić w kostkę. Dodać do rondla z pozostałymi składnikami. Mąkę wymieszać z bulionem i wlać do rondla. Dodać przyprawy, wymieszać i dusić pod przykryciem 10 minut. Zdjąć pokrywkę i odparowywać jeszcze przez kolejne 5 minut. Doprawić. Wierzch posypać cebulką dymką.
Podawać z chlebem.
Smacznego :)

źródło: przepis własny
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation