Kuchnia

JEDNOGARNKOWE

BUŁKA Z CHLEBEM | Młoda kapusta duszona z koperkiem

Co potrzeba:

2 główki młodej kapusty,
3 duże cebule,
2 kiełbasy Podwawelskie lub Toruńskie,
1/2 łyżeczki soli,
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego,
4 łyżki pokrojonego koperku,
4 łyżki oleju do smażenia
Wykonanie:

Do dużego rondla lub do wysokiej dużej patelni wlewamy olej i dodajemy pokrojoną drobno cebulę. Dusimy do zeszklenia. Pod koniec duszenia dodajemy sól i pieprz. Do Uduszonej cebuli dajemy kiełbasę pokrojoną w ćwierćplasterki. Smażymy z cebulą na średnim płomieniu, bardzo często mieszając, żeby się nie przypaliła. Kiedy kiełbasa jest podsmażona dodajemy kapustę pokrojoną w drobne paski, koperek, dolewamy 1/2 szklanki wody i całość dusimy bez przykrycia na małym płomieniu. Jeśli w trakcie duszenia woda odparuje, a kapusta jest jeszcze twarda, dolejcie jeszcze 1/2 szklanki wody i duście kapustę do odparowania płynu. Powinna być już dobra.

Smacznego :))
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation