Kuchnia

○• Mniaam mniam •○

Spring rolls
Składniki:

papier ryżowy

makaron ryżowy drobny

kapusta pekińska

ogórek

marchew

kiełki

rzodkiewka

kalarepa

bazylia/mięta

kurczak pieczony, albo przygotowany z Papirusa WINIARY

Sos do Spring rolls

1 łyżka soku z limonki

1 łyżka sosu sojowego

ok 1 łyżki cukru trzcinowego

2 łyżki wody

1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę

Składniki sosu mieszamy ze sobą i odstawiamy do lodówki.

Warzywa kroimy w słupki. Kapustę siekamy.

Jeśli używamy kurczaka albo krewetki przygotowujemy je wg uznania. Kroimy w cienkie paseczki.

Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Doprawiamy sosem sojowym, aby nabrał smaku.

Na duży talerz wylewamy wodę i moczymy chwilę papier ryżowy.

Wykładamy go na deskę i na środek nakładamy listek bazylii i nasze dodatki i zawijamy papier jak naleśniki.

Podajemy z sosem do maczania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation