Kuchnia

pieczywo

Bułki hamburgerowe


Składniki



625g mąki
25g drożdży
3 łyżki cukru
1 łyżka soli
375ml mleka
1 jajko
125g masła miękkiego
ziarna sezamu







W mleku rozpuszczamy drożdże. Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy, aż ciasto przestanie się kleić (jeśli macie mikser planetarny 5 minut na 1 prędkości i 3 minuty na drugiej). Dodajemy cukier, masło i jajko. Wyrabiamy, aż ciasto przestanie być tłuste. Ciasto powinno rosnąć 60 minut. Formujemy bułki, każdą smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Bułki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Bułki powinny być jeszcze rosnąć ok. 45-60 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym doo o180 stopni mniej więcej przez 25 minut.



Read more: http://domekzpiernika.blox.pl/html" rel="nofollow noopener noreferrer">http://domekzpiernika.blox.pl/html http://domekzpiernika.blox.pl/2011/09/Bulki-hamburgerowe.html#ixzz2iO9nNyze
Read more: http://domekzpiernika.blox.pl/html" rel="nofollow noopener noreferrer">http://domekzpiernika.blox.pl/html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation