Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

potrawy

BLOK WANILIOWY

Składniki:
200 g mleka w proszku (można dodać trochę więcej, by blok nie był zbyt luźny)
100 g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego - 16 g
75 g masła
pół szklanki wody
200 g mieszanki bakaliowej (migdały, rodzynki, orzechy)
50 g suszonego ananasa
50 g suszonej papaji

W garnuszku na niewielkim gazie rozpuścić masło, cukier, wodę, pod koniec dodając cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lekkiego przestudzenia. W osobnym naczyniu wymieszać mleko w proszku i bakalie, po czym powoli, mieszając, wlać rozpuszczoną zawartość garnuszka. Bardzo dokładnie wymieszać, wyłożyć do małej keksówki (wyłożonej uprzednio folią aluminiową). Przykryć folią od góry (by nie chłonęło zapachów) i wstawić do lodówki, najlepiej na 24 h.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation