Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję
Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

Przepisy

Czekoladowe serduszka na ostro
Składniki/ok 25 szt/

280 g mąki pszennej
200 g masła
150 g cukru pudru
2 żółtka
40 g ciemnego kakao
60 g gorzkiej czekolady
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki drobno posiekanej papryczki chilli/może być w płatkach,lub w proszku/
szczypta soli
ziarenka wyłuskane z laski wanilii/lub dowolny aromat waniliowy/
Wykonanie

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,przestudzić.Masło utrzeć z cukrem i wanilią, dodać żółtka, chłodną czekoladę. Do masy maślano -jajecznej dodać mąkę wymieszaną z kakao,solą i proszkiem do pieczenia.Wyrobić ciasto,a następnie zawinąć je w folię spożywczą i wstawić do lodówki na ok. 1 godz.Przy pomocy folii rozwałkować ciasto i wykrawać ciasteczka.Piec w temp.180-190° przez ok.15 min.Po upieczeniu ciastka są bardzo miękkie,ale po chwili twardnieją.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation