Kuchnia

obiad

SPHAGETTI a`la CARBONARA

Składniki (2 porcje):
- makaron: około 150g.
- 5 suszonych pomidorów odciśniętych z oliwy
- 1 nieduża cukinia
- 60g serka mascarpone
- 60g jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
- Pieprz, sól, kolendra świeża
- Ser starty typu chedar lub parmezan - według uznania


PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron gotujemy al dente.
2. Cukinię ścieramy na małych oczkach.
3. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pomidory, dorzucamy cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami kolendry.
4. W miseczce miksujemy serek i jogurt aby się połączyły.
5. Skrobię rozrabiamy w niewielkiej ilości wody (około 2 łyżki).
6. Odcedzony makaron wsypujemy do garnczka, a na niego dajemy zawartość patelni i rozmieszany serek.
7. Mieszamy szybko i podpalamy pod garnkiem ogień. Teraz nie możemy doprowadzić do wrzenia i wlewamy wodę ze skrobią.
8. Mieszamy energicznie, pieprzymy znów do smaku.
9. Tuż przed wrzeniem wyrzucamy całość do dużego półmiska.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation