Kuchnia

kuchnia

Mrożone babki jogurtowe
Jeśli mamy już dość słodkich , tuczących przysmaków , zróbmy ten deser.
Składniki :

2 kubki jogurtu naturalnego (ja użyłam 2 po 180 gram)
garść owoców mrożonych , może być mieszanka kompotowa i ja takiej użyłam , a może to być jeden gatunek owoców
2 łyżki kopiaste cukru pudru
Przygotowanie:
Jeśli nie mamy świeżych owoców , a mrożone to zostawmy je na noc w lodówce do rozmrożenia (jeśli mamy w mikserze końcówkę do kruszenia lodu to nie musimy owoców rozmrażać , ale użyć jeszcze zamrożonych)
Owoce wsypujemy do naczynia w którym mamy jogurt i miksujemy
Dodajemy cukier ( według uznania) i ponownie miksujemy
Przelewamy we foremki , które umieszczamy w zamrażalniku na noc
Mogą to być foremki silikonowe
Jeśli zależy nam ,by jak najszybciej otrzymać mrożone babki jogurtowe , to możliwe ,że zamrożą się nam szybciej ( podglądamy co jakiś czas :)
Jeśli deseru nie zamrozimy to otrzymamy koktajl owocowy.
Dzieci na pewno ucieszą się z takiego smakołyku , szczególnie , jeśli jeszcze przed zamrożeniem włożymy do foremek patyczki i powstaną lody :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation