Kuchnia

Gluten Free

Panierowane kapelusze z pieczarek - Dziecko w INTERIA.PL


½ kg drobnych pieczarek
1 jako
sól
bezglutenowa bułka tarta
olej do smażenia


Sposób przygotowania:

Pieczarki umyć, oczyścić, oddzielić kapelusze od nóżek. Nóżki wykorzystać do przygotowania bulionu grzybowego. Jajko roztrzepać, kapelusze pieczarek posolić i zostawić na 3 minuty.

Olej rozgrzać na patelni (nieco więcej, niż do standardowego smażenia, tak, aby sięgały kapeluszom do połowy), zamaczać kapelusze w jajku, potem obtoczyć w bułce i kłaść na rozgrzany tłuszcz. Zrumienić na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu, ułożyć na liściach sałaty, podawać jako danie gorące z różnymi surówkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation