Kuchnia

Przepisy

Zobacz pełny odcinek na player.pl
player.pl

Składniki:



1 główka kapusty
1 kg fileta z indyka
400 g ryżu
2 jajka
2 duże cebule
2 łyżki masła klarowanego
1 łyżka ziaren kminku
Czarnuszka
Oregano
Szczypta płatków chilli
Pieprz
Sól
Ziele angielskie
Liście laurowe
Bulion warzywny

Sposób przygotowania:

Ryż gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
Mięso z indyka mielimy.
Ostudzony ryż mieszamy ze zmielonym mięsem.
W garnku gotujemy wodę.
Do zagotowanej wody wkładamy kapustę.
Po ugotowaniu stopniowo odcinamy zewnętrzne liście kapusty i odkładamy do ostygnięcia.
Cebulę smażymy na maśle klarowanym.
Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa z ryżem.
Doprawiamy pieprzem, kminkiem, czarnuszką, oregano i chilli.
Wbijamy surowe jajka i dokładnie mieszamy.
Na sparzonych liściach kapusty układamy nadzienie i zawijamy gołąbki.
Na dnie garnka układamy kilka liści kapusty, a następnie układamy gołąbki.
Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kminek.
Gotujemy około 1 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation