Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki :
na ok 10 muffinek ( ja użyłam bardzo małych silikonowych foremek)
na spód :
- 1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych kupiec
- 2-3 łyżki wiórków kokosowych
- 100 g daktyli
na masę serową
- 2 opakowania serków twarogowych po 200 g lub tofu w takiej samej ilości
- pół puszki mleka kokosowego (200ml)
- 2 - 3 łyżki miodu

Przygotowanie:

Spód : daktyle, moczyć w gorącej w wodzie przez ok 15 minut, następnie zblendować, wymieszać z płatkami owsianymi i wyrobić ciasto, można dodać trochę wody, w której moczyły się daktyle, jeśli ciasto nie chce się połączyć.
Masa serowa : Zmiksować serki (lub tofu) z mleczkiem kokosowym i miodem, wykładać na spód każdej foremki ciasto daktylowe, i wypełnić masą serową, następnie muffiny włożyć na ok 1- 2 h do zamrażarki, jak będą zamarznięte, wyciągnąć z foremek, i ułożyć na talerzyku, można poczekać jak się rozmrożą, wtedy będą miały postać kremowych serniczków lub jeść zamrożone jak lody :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation