Kuchnia

rybki

Pikantne śledzie w ognistej zalewie – przepis krok po kroku – przepisy.pl
Składniki

śledzie w oleju
400 g
Ketchup Hellmann's Extra Hot
4 łyżki
cebula czerwona
1 szt
miód
1 łyżka
ogórek konserwowy
2 szt
ser żółty
60 g
koperek
0.5 pęczka

Krok 1
Pikantne śledzie w ognistej zalewie – krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju, następnie pokrój w większe kawałki.
Krok 2
Pikantne śledzie w ognistej zalewie – krok 2
Cebulkę oraz ogórka pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z ketchupem i miodem. Ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Pikantne śledzie w ognistej zalewie – krok 3
Śledzie ułóż na talerzy lub półmisku i polej przygotowanym pikantnym sosem. Następnie posyp startym serem. Podawaj udekorowane gałązkami koperku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation