Kuchnia

Tarty na słono

WEGANON: TARTA SZPARAGOWA
SKŁADNIKI:

- opakowanie wegańskiego ciasta francuskiego (kształt dowolny)
- pęczek zielonych szparagów
- 1 średni upieczony burak
- pół szklanki pestek słonecznika
- pół szklanki płatków owsianych górskich
- sok z połowy cytryny
- łyżka suszonego oregano
- sól i pieprz do smaku
- sezam

WYKONANIE:

- słonecznik i płatki owsiane zmielić na proszek, dodać pokrojonego buraka i sok z cytryny i zmiksować na gładko. Doprawić oregano oraz solą i pieprzem do smaku
- na wierzch ciasta wyłożyć czerwoną pastę, pozostawiając wolną przestrzeń około centymetra od brzegu
- ułożyć szparagi
- piec 20 minut w 180°C
- po upieczeniu posypać sezamem i listkami bazylii
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation