Kuchnia

Przepisy

BEZGLUTENOWE RYŻOWE CIASTO Z GRUSZKĄ


Składniki:
1. 3 większe gruszki
2. 90 g mąki ryżowej
3. 60 g oleju kokosowego
4. czubata łyżeczka proszku do pieczenia
5. 2 jaja
6. słodzidło

Przygotowanie:
1. Gruszki obrać i pokroić w kostkę- mi wyszło 800 gram- skropić sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, odstawić.
2. Jaja zmiksować na pianę, dodać roztopiony, przestudzony olej kokosowy, zmiskować.
3. Dodać przesianą mąke z proszkiem do pieczenia, zmiksować, dodac słodzidło- ja dałam 50 g ksylitolu, zmiksować.
4. Wymieszać ciasto z owocami i wyłożyć na blaszkę- najlepiej sylikonową. Zwykłą wysmarować jakimś tłuszczem
5. Piec w temp 170 stopni- góra doł- około 40 min- do suchego patyczka.

Makro 1 kawałka (podzieliłam na 8)

B3/W28/T9

http://www.sfd.pl/Lekkie_ciasto_z_gruszka-t1122236.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation