Kuchnia

kuchnia i przetwory

Sałatka bankietowa

Składniki:

5 jajek
15-20 dag sera żółtego
1 cebula czerwona
1 puszka tuńczyka w sosie własnym albo w oleju
majonez WINIARY
sól
pieprz
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane oddzielamy białka od żółtek.

Białka ścieramy na tarce do miseczki, żółtka również ścieramy do drugiej miseczki.

Ser żółty ścieramy na tarce.

Cebule drobno siekamy.

Tuńczyka odcedzamy i rozdrabniamy za pomocą widelca.

Przygotowane składniki w podanej kolejności przekładamy do filiżanek:

część białek
solimy i pieprzymy (szczyptę)
cebula
solimy i pieprzymy
ser żółty
tuńczyk
majonez solidną łyżeczkę
żółtka
białka
solimy i pieprzymy
cebula
solimy i pieprzymy
ser żółty
tuńczyk
majonez solidną łyżeczkę
żółtka na wierzch
Jeśli robimy w 1 salaterce, wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy ze sobą i doprawiamy majonezem i solą z pieprzem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation