Kuchnia

mieso

Naleśniki ruskie

Ciasto naleśnikowe (na oko):

- mleko
- jajo
- mąka
- sól

Do mleka dodaje jajo, mieszam, dosypuje tyle mąki ,aby ciasto miało gęstawą lejącą konsystencję , doddaję odrobinę soli i smażę na odrobince oleju .

Składniki nadzienia;

- 6 ziemniaków
- 5 dużych cebul
- ok.400 g twarożku
- smalec ze skwareczkami ( ja nie miałam smalcu i dałam olej)
- pieprz,sól

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie i przepuścic przez praskę lub udusić.
Cebulke zeszklić na smalcu lub oliwie i ok. 3/4 dodać do ziemniaków wraz ze serem. Obficie popieprzyć i nieco posolić. Całośc wymieszać. Gotowy farsz nakładać na usmażone naleśniki, zrolować. Na wierzch posypać pozostałą cebulką i skwareczkami.
Podawać na ciepło.
Przed podaniem możemy je odgrzać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation