Kuchnia

sweet dinner

Puszyste naleśniki z kaszy manny

Składniki:

• 3/4 szklanki kaszy manny błyskawicznej
• 1 szklankę mleka krowiego
• 2 jajka
• 1 łyżka roztopionego masła
• odrobina cukru (lub 2 łyżeczki syropu z agawy, odrobina ksylitolu do smaku)
• szczypta soli
• odrobina ekstraktu waniliowego

Sposób przygotowania:

1. Kaszę mannę zalać zimnym, nieprzegotowanym mlekiem. Dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Odstawić na pół godziny.
2. Po tym czasie dodać jajka, masło i pozostałe składniki. Wymieszać.
3. Rozgrzać patelnię (nie smarujemy jej żadnym tłuszczem, jest on już w cieście) i smażyć jak zwykle, do zrumienienia z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation