Kuchnia

śniadanka kolacyjki

Czekoladowe pankejki Nutella

Składniki:
– pół szklanki Nutelli
– 2 szklanki mąki pszennej
– 2 łyżki proszku do pieczenia
– szczypta soli
– 1/4 łyżki cynamonu (można pominąć)
– 2 szklanki mleka
– 2 jajka
– 2 łyżki roztopionego masła
– Do podanika: kawałki banana, orzechy

Przygotowanie:
1. W misce mieszamy mąkę, cynamon i proszek do pieczenia. Dodajemy następnie jajka, mleko i roztopione masło. Ubijamy wszystko mikserem na jednolitą masę. Dodajemy po chwili Nutellę i dalej miksujemy przez kilka chwil.
2. Smażymy na małej ilości masła – po ok. 1.5-2 minuty z każdej strony lub do momentu aż naleśniki będą w środku dopieczone. Kontynuujemy smażenie. Do odmierzania naleśników używam wazówki.
3. Podajemy z serkiem mascarpone, owocami lub innymi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation