Kuchnia

ciasta

CHATKA BABY JAGI.

Ciasto te jest bez pieczenia i raczej zaliczyłabym je do deserów. Jest wiele sposobów na ten deser, ja tym razem zrobiłam śnieżno biały, ale można do części masy dodać kakao i zrobić w środku plamkę, albo obwódkę. Można też zrobić z podwójnej porcji herbatników przekładając masą serową.
Deser jest w sam raz na upały tylko koniecznie schłodzony.
Składniki:

- herbatniki (15-18 sztuk)
- 400 g twarogu zmielonego
- 150 g cukru pudru (niecała szklanka)
- 50 g masła lub margaryny
- zapach cytrynowy
Polewa:
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki masła albo margaryny
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki wody

Przygotowanie:

Miękkie masło ucierałam aż zrobiło się puszyste i zmieniło lekko kolor, dodałam cukier puder i ponownie zmiksowałam. Następnie dodałam twaróg z kilkoma kroplami aromatu cytrynowego i ponownie zmiksowałam. Następnie na foli aluminiowej w trzech rzędach ułożyłam herbatniki (w z dłuż krótszych boków) i posmarowałam masą serową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation