Kuchnia

Jagoda

Ryba zapiekana na kiszonej kapuście - przepis
Składniki:
2 marchewki
jabłko
kawałek pora
3/4 kg kiszonej kapusty
1/2 łyżeczki kminku
olej
cukier
4 filety z dorsza
sól, pieprz
mąka
szklanka kwaśnej śmietany
2 jajka
kawałek żółtego sera
Marchewki i jabłko obrać, zetrzeć na tarce, por posiekać. Kapustę pokroić, wymieszać z marchewką, jabłkiem i porem, kminkiem, łyżką oleju i odrobiną cukru. Wyłożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy. Filety z dorsza opróśzyć solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na złoto z każdej strony, położyć na kapuście. Śmietanę roztrzepać z jajkami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, polać zapiekankę. Zapiekać ok. 30 minut w temperatuerze 180 stopni. 10 minut przed końcem posypac startym serem i zapiekać aż się rozpuści.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation