Kuchnia

wypieki

Składniki

5 jajek
1 i 1/2 szkl. cukru pudru
2 budynie śmietankowe (40 g)
4 czubate łyżki kakao
1 cukier waniliowy (16 g)
1/2 szkl. oleju
2 duże jogurty bałkańskie* lub greckie (w sumie ok. 800 g)
3 paczki herbatników petit
10 dag masła

Etapy przygotowania

1

Roztopić masło, połączyć z herbatnikami i łyżką kakao ( rozdrobniłam blenderem na jednolitą masę )

Składniki etapu: 10 dag masła, 3 paczki herbatników petit
2

.Tortownicę średnicy 26 cm wyłożyć masą cherbatnikową i schłodzić w lodówce.
3

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać jogurty , budynie , olej, cukier waniliowy, 3 czubate łyżki kakao i wszystko zmiksować.
Osobno białka ubić na sztywno , delikatnie wymieszać z masą jogurtową i przelać do tortownicy. Piekarnik nagrzać do temp. 160-170 st. C. , na dole ustawić dużą blachę i napełnić ją gorącą wodą. Tortownicę wstawić na kratkę ponad blachą. Piec ok. 1 godz. i 20 minut.

Składniki etapu: 5 jajek, 1 cukier waniliowy (16 g), 1 i 1/2 szkl. cukru pudru, 2 duże jogurty bałkańskie* lub greckie (w sumie ok. 800 g), 2 budynie śmietankowe (40 g), 4 czubate łyżki kakao, 1/2 szkl. oleju
4

Składniki na polewę czekoladową:
3 łyżki kakao
3 łyżki margaryny
3 łyżki mleka
1 szklanka cukru pudru
5

Margarynę rozpuścić , dodać do tego pozostałe składniki , wymieszać krótko do połączenia się wszystkich składników.
Polać ostudzony sernik
Smacznego :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation