Zwierzęta

Animals, My little monsters., Zwierzaczki

Spaghetti z polędwiczką wieprzową » Bieganie dla kobiet

Składniki (3-4 porcje):

1 polędwiczka wieprzowa
około 20 pomidorków koktajlowych
4 garście szpinaku baby w listkach
4-5 ząbków czosnku
6 łyżeczek musztardy sarepskiej
oliwa z oliwek
czubryca zielona (1-2 łyżeczki lub inna mieszanka przypraw w stylu włoskim)
sól, pieprz (może być cytrynowy lub kolorowy)
ser grana padano - starty do posypania
pół (lub trochę więcej) opakowania spaghetti (tu lekko pikantne czerwone z chili)
Wykonanie:

Zaczynamy od przygotowania polędwicy - kroimy ją w plasterki/ nieduże kawałki i wkładamy do miski. Posypujemy solą, dodajemy musztardę, sprasowany czasnek, czubrycę oraz oliwę - tak aby po wymieszaniu wszystkie kawałki polędwiczki były obtoczone w tym sosie. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Kiedy już zgłodniejemy wstawiamy wodę na makaron i zabieramy się przygotowania sosu. Na sporą patelnie wlewamy trochę oliwy z oliwek a następnie przekładamy zawartość przygotowanej miski na rozgrzaną już patelnię. Podgrzewamy na niewielkim ogniu mieszając. Dodajemy szpinak w liściach i mieszamy. Pomidorki kroimy na pół i dodajemy na patalnię. Ponownie mieszamy i podgrzewamy dopóki polędwica nie przestanie być surowa (około 10 - 15 minut). Dodajemy pieprz do smaku. Gotowe!

Na patelnię z "sosem" przerzucamy makaron i wszystko mieszamy. Podajemy posypane serem grana padano. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation