Kuchnia

Kuchnia Afrykańska

Kachumburi 2
2 czerwone papryki
2 czerwone papryczki chili
2 zielone papryki
2 czerwone cebule
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pomidory
1 łyżka soku z limonki
1 ćwiartka białej kapusty
sól
pieprz
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę czerwona, zieloną oraz chili pozbawić nasion, pokroić w drobną kostkę i wyłożyć na talerz. Kapustę biała zszatkować na tarce jarzynowej o drobnych oczkach, potem sparzyć 1 szklanką wrzącej wody, osączyć z jej nadmiaru i dodać do składników. Pomidory pokroić na drobne kawałki i dodać do składników. Cebule obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do całości. Wszystko zalać oliwą z oliwek, oprószyć szczyptą soli i pieprzu. Całość skropić sokiem z limonki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation