Kuchnia

Kuchnia Afrykańska

TABBOULEH
SKŁADNIKI
2 PORCJE
35 g surowej kaszy bulgur
1 duży pęczek natki pietruszki
1 pomidor
2 gałązki szczypiorku
szczypta cynamonu
2 łyżki oliwy
sok z 1 cytryny
sól i zmielony pieprz

RZYGOTOWANIE
Ugotować kaszę bulgur zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i włożyć do miski.
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć i oderwać listki od gałązek. Drobno posiekać, dodać do miski z kaszą.
Pomidora pokroić na ćwiartki, wykroić szypułki, usunąć nasiona z komór. Pozostały miąższ pokroić najpierw na paski, następnie w kosteczkę. Włożyć do miski ze składnikami.
Dodać posiekany szczypiorek, cynamon, oliwę i sok z cytryny. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można podawać do dań mięsnych, lub np. nabierać porcje sałatki za pomocą liści małej sałaty rzymskiej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation